Tips

Waarom een accountant inschakelen?

Waarom een accountant inschakelen?

Naarmate een onderneming langer bestaat, gaat er meer en meer tijd zitten in de boekhouding. Een accountant aanstellen om het een en ander te controleren is dan geen overbodige luxe. Maar wat doet een accountant nu precies?

Lees Meer

Accountantsverklaring

Accountantsverklaring

Gaat uw BV of NV een juridische fusie aan of wordt hij gesplitst? Dan is niet altijd een verklaring van een accountant nodig. De behoefte aan een accountantsverklaring kan gesplitst worden in twee stromen, ondernemingen die aan de wettelijke (accountants-)controle zijn onderworpen en ondernemingen waarbij derden een accountantsverklaring vragen.

Lees Meer

Kies de juiste rechtsvorm

Kies de juiste rechtsvorm

De rechtsvorm van een bedrijf is van groot belang. Grofweg zijn er twee rechtsvormen: zonder en met rechtspersoonlijkheid. Welke rechtsvorm past het beste bij uw (op te richten) bedrijf?

Lees Meer

Een bedrijfspand kopen

Een bedrijfspand kopen

Wie een pand zoekt om zijn bedrijf te vestigen heeft de keuze om te kopen of te huren. Als u bereid bent om een investering te doen, zeker weet dat u de komende jaren niet gaat uitbreiden en u het niet erg vindt om op te draaien voor eventuele verbouwingskosten, is kopen een goede optie.

Lees Meer

Verkoop van uw bedrijf

Verkoop van uw bedrijf

Bij een bedrijfsoverdracht is het de kunst om de potentie van het bedrijf zo goed mogelijk in beeld te brengen en te verankeren in de organisatie. Als u niet alleen klanten, gebouwen en machines verkoopt, maar óók een goed geoliede organisatie, kunt u uw bedrijf tegen de gunstigste prijs verkopen. Ondernemers die de vragen in deze onderstaande checklist doorlopen, krijgen snel inzicht in de mate waarin hun bedrijf optimaal verkoopklaar is.

Lees Meer

Bel ons op: 0900 2226868
(9 ct/pm)

Hulp nodig in uw Provincie?

Overal in Nederland vindt u een accountantskantoor dichtbij. Klik op uw provincie of bel naar 0900 Accountant en maak een afspraak met de accountant in uw regio.

Groningen Friesland Drenthe Noord Holland Flevoland Overijssel Gelderland Utrecht Zuid Holland Zeeland Noord Brabant Limburg

Heeft u suggesties voor deze site? Laat het ons weten.