Wanneer schakelt u een accountant in?

Veel ondernemers besluiten een accountant in te schakelen voor de boekhouding. Heeft u zich echter wel eens afgevraagd wat uw accountant precies voor u doet en of u wel een accountant nodig heeft?

Voordelen van een accountant

Zowel een accountant als een boekhouder is opgeleid op financieel en fiscaal gebied en zij zijn dan ook beide perfect in staat een professionele boekhouding te voeren voor uw onderneming. De accountant is echter hoger opgeleid en beschikt hierdoor over specialistische kennis op het gebied van jaarverslaggeving, bedrijfsprocessen en accountantscontrole. Dit verschil in opleidingsniveau komt tot uitdrukking in het tarief. Een gangbaar tarief voor een zelfstandig gevestigd accountant ligt tussen de € 75,- en € 150,- terwijl dit bij de landelijk opererende kantoren zelfs een veelvoud hiervan kan zijn. Bij lokale administratiekantoren wordt daarentegen veelal een tarief tussen de € 35,- en € 60,- gehanteerd.

Zoals hierboven vermeld beschikt de accountant ten opzichte van de boekhouder over extra specialistische kennis. Als gevolg hiervan is het raadzaam een accountant in te schakelen wanneer u te maken heeft met zeer complexe financiële constructies of bijzondere regelgeving op het gebied van jaarverslaggeving. Een accountant kan u in dergelijke situaties uitstekend ondersteunen.

Terug naar het overzicht
Bel ons op: 0900 2226868
(9 ct/pm)

Hulp nodig in uw Provincie?

Overal in Nederland vindt u een accountantskantoor dichtbij. Klik op uw provincie of bel naar 0900 Accountant en maak een afspraak met de accountant in uw regio.

Groningen Friesland Drenthe Noord Holland Flevoland Overijssel Gelderland Utrecht Zuid Holland Zeeland Noord Brabant Limburg

Heeft u suggesties voor deze site? Laat het ons weten.