Heeft u een accountantsverklaring nodig?

Een accountantsverklaring is verplicht wanneer u voldoet aan 2 van de hieronder weergegeven 3 eisen.

1. De waarde van uw activa bedraagt € 4.400.000,= of meer
2. Uw netto omzet bedraagt € 8.800.000,= of meer
3. Het gemiddeld aantal werknemers in uw organisatie is meer dan 50

De behoefte aan een accountantsverklaring kan gesplitst worden in twee stromen, ondernemingen die aan de wettelijke (accountants-)controle zijn onderworpen en ondernemingen waarbij derden een accountantsverklaring vragen. Afhankelijk van de bedrijfsomvang is een BV of NV verplicht zijn jaarrekening van een accountantsverklaring te voorzien. Dit is alleen het geval bij zeer grote ondernemingen. In alle andere gevallen gaat het om verklaringen naar aanleiding van een niet (wettelijk) verplichte accountantscontrole.

Accountantsverklaring via een jaarrekening

Accountantsverklaringen worden verstrekt naar aanleiding van controle op de gepresenteerde jaarrekening. Hierbij wordt vastgesteld of de jaarrekening een getrouw beeld geeft. De accountant dient hierbij echter onafhankelijk en onpartijdig te zijn. Hierdoor mag er geen verklaring verstrekt worden bij een door de accountant opgestelde jaarrekening. Zelfs in dit geval kan de boekhouding en het opstellen van de jaarrekening dus net zo goed door een boekhouder of administratiekantoor gedaan worden.

Terug naar het overzicht
Bel ons op: 0900 2226868
(9 ct/pm)

Hulp nodig in uw Provincie?

Overal in Nederland vindt u een accountantskantoor dichtbij. Klik op uw provincie of bel naar 0900 Accountant en maak een afspraak met de accountant in uw regio.

Groningen Friesland Drenthe Noord Holland Flevoland Overijssel Gelderland Utrecht Zuid Holland Zeeland Noord Brabant Limburg

Heeft u suggesties voor deze site? Laat het ons weten.