Jaarrekening verzorgen

De kerntaak van een accountant is het samenstellen of controleren van uw jaarrekening. Een jaarrekening geeft de directie van een onderneming inzicht in de financiële prestaties. Hiermee wordt verantwoording afgelegd aan bijvoorbeeld aandeelhouders. Niet alleen de aandeelhouders van een bedrijf verwachten een helder beeld van de financiële situatie, ook kredietverstrekkers zoals banken verwachten betrouwbare cijfers.

De accountant zorgt ervoor dat uw jaarrekening is opgesteld conform de laatste wet- en regelgeving. U bent hiermee verzekerd van een betrouwbare financiële verantwoording. Een jaarrekening is daarnaast een goed uitgangspunt bij het nemen van financiële en strategische beslissingen. Bij belangrijke vraagstukken als uitbreidingsplannen, investeringen of het aangaan van financieringen heeft u een helder overzicht van uw huidige financiële situatie.

Controle van een jaarrekening

jaarrekeningAls uw jaarrekening door uzelf of een andere partij wordt samengesteld, dan kan de accountant deze voor u controleren. In veel gevallen is het zelfs verplicht dat de jaarrekening officieel vastgesteld wordt door een bevoegde accountant. Bij het controleren van uw jaarrekening ontvangt u van de accountant een deskundig en onafhankelijk oordeel over de getrouwheid van uw jaarrekening. Zo heeft u een betrouwbaar uitgangspunt voor belangrijke strategische beslissingen. Met het bijgaande jaarverslag beschikt u over een heldere analyse van uw sterke en zwakke plekken binnen uw financiële situatie.

Terug naar het overzicht
Bel ons op: 0900 2226868
(9 ct/pm)

Hulp nodig in uw Provincie?

Overal in Nederland vindt u een accountantskantoor dichtbij. Klik op uw provincie of bel naar 0900 Accountant en maak een afspraak met de accountant in uw regio.

Groningen Friesland Drenthe Noord Holland Flevoland Overijssel Gelderland Utrecht Zuid Holland Zeeland Noord Brabant Limburg

Heeft u suggesties voor deze site? Laat het ons weten.